dissabte, 4 d’octubre del 2014

SITGES2014-Sola, de nit, al bosc...



Sola, de nit, al bosc...

"Atrapada, infectada... ¡L'infern!"

Manuela Vellés protagonitza '1:58', curt de terror en què Rodrigo Cortés remou les consciències dels conductors Gas Natural apadrina el projecte, que es veurà 'on line'

LUIS ALBERTO MORAL / SITGES
Dissabte, 4 d'octubre del 2014
«Una conducció eficient és la que ens permet estalviar combustible i reduir les emissions de CO2». Aquesta va ser l'única premissa que Gas Natural va donar al director Rodrigo Cortés (BuriedLlums vermells) per rodar un curtmetratge de terror, estrenat ahir a Sitges, sobre el consum responsable d'energia. Així va començar el cineasta gallec a informar-se sobre els punts de la mobilitat sostenible (moderar l'aire condicionat, no frenar bruscament…), fins que el seu cap va començar a «enverinar aquests preceptes». En el cine de terror quan un personatge comet un acte indegut paga per això.
Les veus de Júlia Otero i Gabino Diego a la ràdio contradiuen les peripècies d'una noia, que encarna Manuela Vellés, que va sola al volant per una carretera inhòspita de matinada, a la 1:58, hora que dóna títol a la pel·lícula. L'atmosfera terrorífica és el malson de qualsevol conductor. «El cine de terror -explica Cortés- conté una didàctica, però de forma divertida i maliciosa».

En només tres dies

El director que va tancar Ryan Reynolds en un taüt torna a centrar la història en un sol personatge. En realitat, n'hi ha més, però només Vellés mostra la seva cara. L'escenari té més possibilitats que el de Buried: una via sinuosa que travessa un bosc entre Segòvia i Madrid. «Hi ha una voluntat de fer un cine físic, que l'espectador l'experimenti», destaca el cineasta, que va rodar 1:58 en tres dies. «El curt és una qüestió de compromís. L'equip es va posar les botes de guerra i va tornar amb un parell de caps tallats», somriu.
Els quatre curts del projecte Cinergia de Gas Natural -juntament amb el de Cortés hi ha els de Paco Plaza, Jaume Balagueró i Juan Cruz- tindran un llarg recorregut. 1:58 estarà disponible on line, després de la seva posada de llarg a Sitges. També s'emetrà a la televisió. Una visibilitat que no acostumen a tenir els curts.
Amb una llarga experiència en el petit metratge (15 díasDentroPor activa y por pasiva), Rodrigo Cortés assegura que el món del curt -que ell segueix compatibilitzant amb el llargmetratge- és «un circuit interessant, endogàmic i competitiu» perquè els films estan destinats a finançar-se exclusivament amb els premis que obtenen.
«La mida no importa», subratlla el director. «La millor opció és tenir estímuls per a la creativitat. És molt millor treballar amb obstacles que amb un llenç en blanc, que no saps mai com abordar», manifesta el cineasta, que ja està treballant en l'adaptació al cine de la novel·la de terror Down a Dark Hall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada