dimarts, 7 d’octubre del 2014

Els estudiants es mobilitzen per la consulta

7/10/2014
Consulta

Els estudiants es mobilitzen per la consulta

UPF
Vaga d'estudiants a la UPF | @SEPC_nacional

La plataforma #Estudiants9N convoca dues jornades de vaga per avui i demà, amb concentracions i manifestacions arreu del país

Bernat Vilaró
El Singular
La plataforma #Estudiants9N ha convocat dues jornades de vaga per avui i demà per reclamar a les institucions catalanes que continuïn endavant amb la celebració de la consulta sobiranista del 9-N. Quan falta poc més d'un mes per la data, la plataforma ha enfocat la vaga "en positiu", segons Rubén Ramiro, un dels portaveus. "No són vagues en contra ningú", ha remarcat. Es preveu que el seguiment de la vaga sigui massiu.


Aturada total a Roger de Llúria | @SEPC_Ciutadella

Entre els lemes de la vaga hi predomina el "Buidem les aules, omplim les urnes", i crits a la desobediència civil:"Aturem les classes, activem la desobediència", "Democràcia és exercir el nostre dret a decidir. Democràcia és decidir-ho tot!", "Estudiants, decidim!" o "7 i 8 d'octubre aturem les classes".

Els sindicats d'estudiants i organitzacions que formen la plataforma són AEP, AJEC, FNEC, En Lluita, SEPC, SUMEM i Acció UAB. Els estudiants s'han convertit d'aquesta manera en el primer sector a organitzar dues jornades de mobilització en suport al 9-N, en les quals s'imposarà el civisme, d'acord amb un pacte acordat per les diverses associacions.


Facultat de lletres (UAB) | @SEPC_nacional

Els actes


La manera de donar suport a la consulta ha depès de cada universitat i institut. Així, la UAB ha organitzat gimcanes i la UB posarà urnes a la facultat de Biologia, entre d'altres. Entre els actes n'hi haurà tres que simbolitzaran la unió estudiantil. Avui es faran dues concentracions a la plaça Sant Jaume de Barcelona a partir de les 13:00 i les 20:00 hores, i demà tindrà lloc una gran manifestació a les 19:00 hores a plaça Universitat.


Pancarta de suport a la vaga | @SEPC_UBRaval

Nit a la UdL


Una trentena d'estudiants han dormit aquesta nit en el claustre de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per mostrar el seu rebuig a la prohibició de la consulta del 9-N i com acció prèvia a la vaga estudiantil d'avui i demà. Segons David Martín, estudiant de la Facultat de Lletres de la UdL, els participants tornaran a quedar-se aquesta nit a dormir en el claustre del rectorat com avantsala a la manifestació prevista per demà dimecres a les 12:00 a Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada