dijous, 7 de juliol del 2016

El doble crim de Ganduxer tenia un mòbil econòmic

COMMOCIÓ A SARRIÀ-SANT GERVASI

El doble crim de Ganduxer tenia un mòbil econòmic

L'agressor podria ser l'avalador d'un préstec sol·licitat pel seu amic i primera víctima mortal

L'oficina bancària, la subdirectora de la qual va assassinar l'home abans de suïcidar-se hauria concedit el crèdi


                         
J. G. ALBALAT / RAFAEL MORALES / BARCELONA
Dimecres, 6 de juliol del 2016 - 12:09 CEST
EL PERIODICO                                          
Els motius van ser econòmics. Aquesta és la principal hipòtesi amb què treballen els Mossos d’Esquadra per intentar resoldre les causes del doble crim i el posterior suïcidi de l'assassí que van tenir lloc dimarts al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. La policia ha sol·licitat a CatalunyaCaixa tota la documentació d'un préstec que relaciona els dos homes, tots dos de 48 anys, treballadors domèstics i d'origen filipí (encara que almenys un d'ells, l'assassí, tenia la nacionalitat espanyola), amb l'oficina bancària del carrer de Ganduxer en la qual un d'ells va apunyalar la subdirectora després d'haver fet el mateix amb el seu amic.
La documentació econòmica sol·licitada pels investigadors podria determinar que la reacció de l'assassí es va produir a partir que ell hauria avalat un crèdit concedit al seu amic i l'entitat bancària havia començat a reclamar-li el pagament del préstec, ja que l'amic i titular no ho feia. Fonts pròximes a la investigació han informat aquest dimecres que estan interrogant nombrosos ciutadans filipins residents a Barcelona per conèixer més detalls sobre les relacions entre els dos homes. Pel que fa a la dona assassinada, de 42 anys, la raó de l'atac sembla que obeeix únicament al seu càrrec de responsabilitat a la sucursal bancària.

Els treballadors critiquen que les mesures de seguretat no són suficients

Treballadors, familiars i amics de la subdirectora de l'oficina de CatalunyaCaixa del carrer de Ganduxer assassinada han guardat aquest dimecres tres minuts de silenci en l'homenatge a la víctima que s'ha celebrat a les 11 del matí davant de la seu central de l'entitat bancària a la plaça Antoni Maura de Barcelona. "Estem destrossats", ha confessat Lidia Herrero, responsable del sector financer d'UGT a l'empresa, que també ha criticat la falta de seguretat dels empleats . "Abans les oficines estaven blindades", ha recordat per assenyalar que aquesta mort es podria haver evitat i tornar la reclamar les mesures de seguretat. "Els bancs es preocupen de la protecció dels diners, però no de la dels treballadors", ha afegit el seu company de sindicat Ignasi Rivera.
La responsable del sector financer del sindicat UGT a CatalunyaCaixa, Lidia Herrero, ha informat que quan l'agressor va arribar a la sucursal del carrer de Ganduxer va sol·licitar parlar amb la directora i que, com que no hi era, el va atendre la subdirectora. Herrero ha explicat que l'assassí va esperar que la responsable de l'oficina acabés d'atendre un client per, sense dir ni una paraula, clavar-li mitja dotzena de punyalades.

EMPLEATS DOMÈSTICS

L'assassí havia assassinat prèviament el seu amic, que treballava com a empleat domèstic en una finca del carrer de Johann Sebastian Bach, situada a prop de la sucursal bancària de Ganduxer. Es coneixien perquè, a més del seu origen filipí, treballaven en dos domicilis diferents però de famílies emparentades. Fonts sindicals i de la investigació també han explicat que tots dos eren clients de l'entitat bancària del carrer de Ganduxer.
L'agressor, segons fonts de la investigació, va anar a visitar el seu amic i van entaular una discussió que va derivar en baralla, tal com demostra l'estat de desordre en què es trobava l'interior de la vivenda. Va clavar diverses punyalades al seu amic, a qui va trobar mort el propietari quan va arribar a la vivenda cap a les 13.45 hores.
Després va anar a l'oficina de CatalunyaCaixa. Va deixar mortalment ferida la subdirectora i va emprendre la fugida en una motocicleta, però es va aturar a poca distància. Amb la intenció de suïcidar-se, es va llançar al buit des del pont que hi ha a la ronda General Mitre a l'altura del carrer del Doctor Fleming. Després de caure, va ser atropellat per un autocar en què viatjava un equip de futbol infantil. Va morir quan era atès a l'Hospital de la Vall d’Hebron.

PERSONA ESTIMADA

L'oficina bancària del carrer de Ganduxer ha seguit tancada aquest dimecres. Un cartell avisa els clients que l'oficina està tancada temporalment com a mostra de dol per la companya que va morir. "És una bellíssima persona", parla encara en present un jubilat i client de l'oficina bancària. "La conec des de fa molts anys, té una filla preciosa, i encara em sembla impossible que un boig hagi fet una cosa així", ha explicat.
L'aldarull que es va viure dimarts en aquesta part de la zona alta de Barcelona contrasta amb la tranquil·litat que registra aquest dimecres. La consternació es manté, però, entre els que coneixien la dona assassinada, que com cada dia el matí del seu assassinat va anar a comprar el diari a primera hora a la llibreria Viena i a esmorzar al bar Granja Ganduxer. "Encara no em faig a la idea del que ha passat, era la meva clienta del matí", ha explicat compungida la responsable de la llibreria. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada