dijous, 10 de desembre del 2015

Cinc paradisos que estan desapareixent per culpa del canvi climàtic

Cinc paradisos que estan desapareixent per culpa del canvi climàtic

Repassem alguns dels llocs del món que estan quedant submergits sota el nivell del mar

Coincidint amb la cimera sobre el clima que s'està duent a terme els darrers dies a París, el canvi climàtic s'ha tornat a posar a l'ordre del dia. De moment, les seqüeles que pot tenir semblen llunyanes, tot i que s'ha fet feina de pedagogia sobre el tema i part de la societat n'està més conscienciada. Però el canvi climàtic ja es fa notar a alguns llocs del planeta. Un dels aspectes més perjudicials és la pujada del nivell del mar, que ja s'està notant sobretot a illes de poca alçada. A continuació us mostrem cinc paradisos de la Terra que tenen data de caducitat. Hores d'ara, el nivell els està cobrint i la seva població està patint de valent per intentar salvar casa seva
 
Kiribati

Les antigues illes Gilbert, que se situen a l'oceà Pacífic, estan patint greument les conseqüències del canvi de clima. L'extensió de l'arxipèlag és molt minsa, de 800 quilòmetres quadrats, poc més que la comarca del Montsià. Però la superfície s'està reduint: l'aigua ja està arribant a les cases dels habitatges i els seus habitants planten arbres per evitar l'erosió de la terra.
Illes Maldives

El consell de ministres de les Illes Maldives es va celebrar, a l'octubre de 2009, sota del mar. D'aquesta manera, els seus dirigents van voler posar de manifest la gran problemàtica d'aquest arxipèlag de l'oceà Índic. El país podria desaparèixer en poques dècades si no s'hi posa remei immediat: és el país més baix del planeta.
Tuvalu

Sembrar arbres és la sortida que estan trobant els habitants de Tuvalu per pal·liar les conseqüències de l'augment del nivell del mar. El seu governador ja va explicar que viuen "amb la por constant de l'impacte del canvi climàtic" i va explicar que "l'amenaça és real i seriosa i no es diferencia d'una forma lenta de terrorisme".
Palau

Palau és una de les illes més importants de la Micronèsia, un arxipèlag del costat de la Polinèsia, al Pacífic. De moment, ja hi ha cementiris submergits sota l'aigua i l'augment del nivell del mar està erosionant muntanyes i deixant moltes persones sense llar.
Salomó

Fa set anys, diversos investigadors van traslladar-se a aquestes illes del Pacífic per constatar la pujada del nivell del mar. Les marques que van fer llavors ja no existeixen. Aquest augment, que segueix progressant, pot tenir conseqüències terribles a Salomó per la debilitat dels habitatges i la seva proximitat amb un litoral que cada cop creix més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada