dimarts, 9 de juny del 2015

Mor Pedro Zerolo, diputat del PSOE, impulsor del matrimoni homosexual

Als 54 ANYS

Mor Pedro Zerolo, diputat del PSOE

mor Als 54 ANYS

Zerolo, impulsor del matrimoni homosexual

El dirigent va argumentar una de les lleis pioneres de Zapatero

"Que la terra et sigui lleu"

Les xarxes socials alaben la "passió per la llibertat i la igualtat" amb què va viure Zerolo

El dirigent, activista en defensa dels drets dels homosexuals, lluitava contra un càncer des de feia un any i mig

  • Trinidad Jiménez va oficiar el casament civil de Pedro Zerolo amb la seva parella, Jesús Santos, a l'Ajuntament de Madrid.
    JUAN MANUEL PRATS
    Trinidad Jiménez va oficiar el casament civil de Pedro Zerolo amb la seva parella, Jesús Santos, a l'Ajuntament de Madrid.
  • Minut de silenci a la seu del PSOE de Ferraz, a Madrid, el 22 de setembre del 2009, en repulsa contra l'atemptat en què va morir un militar de Santoña. Amb Zerolo, Pajín, Valenciano, Blanco, Caldera i López-Aguilar.
    DAVID CASTRO
    Minut de silenci a la seu del PSOE de Ferraz, a Madrid, el 22 de setembre del 2009, en repulsa contra l'atemptat en què va morir un militar de Santoña. Amb Zerolo, Pajín, Valenciano, Blanco, Caldera i López-Aguilar.
  • Cayetana Guillén Cuervo, a la foto del casament de Pedro Zerolo, l'octubre del 2005.
    JUAN MANUEL PRATS
    Cayetana Guillén Cuervo, a la foto del casament de Pedro Zerolo, l'octubre del 2005.
  • L'actriu Cayetana Guillén Cuervo (2d), el seu marit, el fotògraf Omar Ayashi (3e), i el seu fill Leo, acompanyats del regidor socialista Pedro Zerolo (d), la cantant Amaya Motard (e) i Carles Sans, del Tricicle, entre altres, a la sortida de la Casa de la Panadería, on, el juny del 2009, va tenir lloc el seu acolliment civil.
    Javier Lizon / EFE
    L'actriu Cayetana Guillén Cuervo (2d), el seu marit, el fotògraf Omar Ayashi (3e), i el seu fill Leo, acompanyats del regidor socialista Pedro Zerolo (d), la cantant Amaya Motard (e) i Carles Sans, del Tricicle, entre altres, a la sortida de la Casa de la Panadería, on, el juny del 2009, va tenir lloc el seu acolliment civil.
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimarts, 9 de juny del 2015 - 12.36 h
Pedro Zerolo, en una fotografia del mes de gener, en un acte a Saragossa.
El dirigent socialista Pedro Zerolo, secretari de Moviments Socials del PSOE i diputat electe a l'Assemblea de Madrid en la candidatura d'Ángel Gabilondo, ha mort aquesta nit al seu domicili de Madrid víctima del càncer de pàncrees contra el qual lluitava des del gener del 2014, segons han confirmat aquest dimarts fonts socialistes.
Pedro Zerolo, de 54 anys, va ser un gran activista social que va destacar especialment per la defensa dels drets dels homosexuals i per la seva lluita en favor de la igualtat. De fet, una de les seves grans aportacions va ser aconseguir que el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero aprovés la llei del matrimoni homosexual, de la qual Espanya va ser pionera.
La capella ardent del polític socialista s'instal·larà aquest mateix matí al Patio de Cristales de la Casa de la Villa, d'acord amb la família i per oferiment de l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella. Aquest emplaçament està molt vinculat a l'activitat de regidor, tant pels anys que va passar a la Casa de la Villa quan s'hi celebraven els plens mensuals com fins fa uns mesos, quan seguia anant a les comissions de Família, Serveis Socials i Participació Ciutadana, de les quals era portaveu del PSOE.
Nascut a Caracas (Veneçuela) el 1960, en les últimes eleccions autonòmiques va ocupar el lloc número tres a la llista encapçalada per Ángel Gabilondo a la Comunitat de Madrid. Llicenciat en Dret a Tenerife, durant anys va ser una de les figures més rellevants del moviment LGTB i el maig del 2003 va ser elegit regidor a l'Ajuntament de Madrid. L'última vegada que se'l va veure en un acte públic va ser amb motiu del comitè federal que el PSOE va celebrar el dissabte 30 de maig.

ACTIU FINS AL FINAL

Zerolo es va mantenir actiu fins a l'últim minut. I fins a l'últim minut va mostrar la seva preocupació per xacres socials com la violència de gènere. A això va dedicar precisament el que va ser el seu últim tuit, el 3 de juny: "#Elmachismomata Un home detingut per assassinar a la seva dona #BastaYa".
També va estar actiu, malgrat la gravetat de la seva malaltia, durant la campanya de les autonòmiques passades, en què va donar suport a Gabilondo.
L'afecte que despertava entre la societat el dirigent del PSOE ha quedat evidenciat a Twitter, on al saber-se la notícia de la seva mort el nom de Pedro Zerolo s'ha convertit en el primer 'trending' del dia a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada