dilluns, 2 de març del 2015

La Diputació de Barcelona aportarà dos MEUR al Circuit de Barcelona-Catalunya

 -
Esports - 02/03/2015 08:00 - Ramon Viladomat

La Diputació de Barcelona aportarà dos MEUR al Circuit de Barcelona-Catalunya

La Diputació de Barcelona aportarà un total de dos milions d'euros al Circuit de Barcelona-Catalunya per donar suport a les activitats que es duran a terme aquest any 2015, totes elles d'un important impacte econòmic per al territori. Així ho va anunciar dissabte el president, Salvador Esteve, en un acte celebrat al mateix equipament esportiu, acompanyat del seu director, Salvador Servià.
D'acord amb el conveni que se signarà properament, la Diputació de Barcelona reconeix diverses facultats relacionades amb les activitats del Circuit i el món del motor en l'àmbit de la demarcació de Barcelona, com ara la gestió i promoció d'espais per a esdeveniments esportius i educatius de caràcter popular per compte dels ajuntaments, així com cursos de conducció segura i eficaç adreçats a la ciutadania.
El conveni també vol afavorir les visites escolars als Circuit per augmentar l'educació vial, facilitar la col·laboració dels ajuntaments que promoguin a les escoles activitats del món del motor, donant-hi a conèixer el Circuit, i facilitar el contacte i la relació entre el Circuit i els centres de formació professional mecànics i similars.
El suport de la Diputació de Barcelona al Circuit de Barcelona-Catalunya es justifica pel gran impacte econòmic que té al llarg de l'any, que es concentra principalment en el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès i el Maresme, amb un fort increment de l'ocupació turística, de la restauració, l'ocupació hotelera i l'activitat comercial, circumstància que s'afegeix a la gran repercussió mediàtica internacional de moltes de les activitats que tenen lloc al Circuit.
Tot i que l'impacte de les grans competicions internacionals, com ara la Fórmula 1 o el GP Motos, recau en gran part sobre la ciutat de Barcelona, la resta d'esdeveniments i l'activitat habitual del circuit al llarg de l'any relacionada amb els grans premis, com són els entrenaments o les proves de rendiment, contribueix a mantenir l'ocupació als hotels de les zones més properes al Circuit. Les xifres de l'any passat relatives a aquest impacte econòmic, facilitades pel Circuit de Barcelona-Catalunya, són de 332 milions d'euros.
En aquest acte al Circuit Barcelona-Catalunya, Salvador Esteve va estar acompanyat per la vicepresidenta primera i responsable de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Mireia Solsona, el diputat adjunt d'Espais Nataurals, Andreu Carreras, el diputat president del grup PSC i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil.

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada