dimarts, 3 de març del 2015

Aràbia Saudita ordena que les dones que apareguin a la televisió "no mostrin la seva bellesa

MESURA CONSERVADORA

Aràbia Saudita ordena que les dones que apareguin a la televisió "no mostrin la seva bellesa"

El Consell Consultiu aprova una llei que obliga a portar "vestits tapats" en antena

Budoor Ahmad, una presentadora de la televisió saudita.
© A l'Ekhbariya
Budoor Ahmad, una presentadora de la televisió saudita.
EL PERIODICO
ANA ALBA / JERUSALEM
Dilluns, 2 de març del 2015 - 19.51 h
L'Assemblea Consultiva de l'Aràbia Saudita ha aprovat una llei que exigeix a les dones que apareguin a la televisió portar “vestits tapats”, segons han informat mitjans saudites. L'agència Arab News, que pertany a un grup d'empreses propietat del príncep Turki, fill del rei Salman, ha informat que aquest òrgan establirà de forma obligatòria que les dones “no mostrin la seva bellesa” mentre estan en antena.
La llei entrarà en vigor una vegada l'aprovi el govern del país i l'hauran de complir totes “les dones que treballin en mitjans de comunicació” a l'Aràbia Saudita, inclosos tots els canals, segons ha confirmat el president del comitè de mitjans del Consell de la Xura, Ahmed al -Zailai.
Altres membres del Consell han assenyalat que hi ha altres qüestions més importants de les quals ocupar-se. “Hi ha molts altres assumptes urgents com el perill que representen les activitats mediàtiques del grup terrorista anomenat Estat Islàmic”, ha indicat Latifa al-Xualan, representant de la Xura.

CODI DE VESTIMENTA

La nova legislació ha arribat després que el gener passat la Saudi Broadcasting Corporation (Corporació Saudita de Mitjans, SBC) anunciés que anava a imposar un codi de vestimenta a les seves presentadores de televisió. El codi exigeix a les treballadores de televisió que portin abaies (túniques) negres i es cobreixin el cap amb mocadors negres. Alguns membres del Consell de la Xura es van oposar a aquesta nova normativa i van al·legar que no existia cap llei que establís unes normes de vestir per a les dones a l'Aràbia Saudita.
Ibrahim Abu Obat, un altre membre de la Xura, en canvi, ha instat perquè s'estableixi un codi d'indumentària per a totes les dones saudites que representen el seu país, no només a la televisió. “Cal que tinguem un vestit islàmic per a totes les dones com el seu vestit nacional”, ha dit Abu Obat. “El codi d'indumentària no s'ha de limitar només a les presentadores i les locutores de televisió”, ha afegit.

View image on Twitter
For the 1st time in the history of , diplomat Manal Radwan delivers speech at UN session without wearing hijab.

POLÈMICA A L'ONU

La qüestió de la imposició d'un codi per obligar les dones que representen l'Estat a vestir d'una manera determinada ha sorgit amb força després que Manal Radhwan, membre de la delegació saudita a l'ONU, parlés al Consell de Seguretat el 30 de gener sense cobrir-se el cap i sense portar abaia.
Rahdwan és la primera dona que ha parlat en nom d'Aràbia Saudita al Consell de Seguretat i s'ha enfrontat a dures crítiques al seu país per haver decidit no portar “roba discreta”. “Ens ha causat una enorme vergonya”, va escriure un bloguer, segons l'agència Arab News. “Tothom sap que som una societat conservadora i faig una crida perquè es prenguin accions contra els implicats en aquesta vergonya, inclosos els que la van permetre parlar així en nom d'Aràbia Saudita”, va afirmar el bloguer.
Les dones a l'Aràbia Saudita tenen els seus drets molt restringits. És l'únic país en què les dones no poden conduir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada