divendres, 10 d’octubre del 2014

Tamames: "El procés sobiranista està perdent força"


10/10/2014
Consulta

Tamames: "El procés sobiranista està perdent força"

Ramon Tamames
Ramon Tamames

El polític i economista proposa moure el Senat de Madrid a Catalunya i crear un Ministeri de Relacions Territorials com a solucions al cas català

Bernat Vilaró
El Singular
El polític i economista madrileny Ramón Tamames, un dels pares de la Constitució i membre del Partit Comunista d'Espanya, s'ha mostrat convençut que "el procés sobiranista està perdent força", als micròfons d''El matí de Catalunya Ràdio'.

Segons ha dit avui Tamames, "la reunió del Palau Robert [que es va fer ahir] és significativa. "No s'ha desplegat ni el vot per correu ni el registre dels immigrants", ha apuntat qui el 1986 va ser un dels impulsors d'Izquierda Unida. En l'entrevista ha aprofitat per reiterar la seva proposta de solució al procés: una "Agència Tributària Federal".

El Senat, a Catalunya

"Cal reformar el sistema de finançament autonòmic, fer-lo menys solidari i més racional. S'ha de vigilar la despesa perquè s’ha malbaratat molt", ha dit. Com a prioritats, Tamames proposa "obrir un camí de negociació, estudiar el sistema de finançament econòmic, establir el Senat fora de Madrid, concretament a Catalunya, i crear un Ministeri de Relacions Territorials amb seu també a Catalunya".

Tamames ha explicat que aquestes propostes li va fer al president de la Generalitat, Artur Mas, al mes de juny, i que també les ha fet arribar al president espanyol, Mariano Rajoy. Segons ha dit Tamames, el líder del PP el rebrà per parlar-ne. "Estic segur que Rajoy ho veuria bé, si no, no m’hauria dit que ens reunirem".

La interpretació de la història

"El problema de Catalunya no és simplement econòmic, fiscal o constitucional, és un problema de sentiments basats en una interpretació no gaire adequada de la història. El que dic als catalans és que això es pot resoldre tornant a Catalunya unes funcions que avui no té". "La decisió del PP de recórrer l’Estatut va ser un disbarat", ha conclòs.


Tamames (al centre) amb Santiago Carrillo i Manuel Fraga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada