dijous, 9 d’octubre del 2014

Els estudiants pressionen els partits perquè treguin les urnes al carrer el 9-N

POLÍTICA

Els estudiants pressionen els partits perquè treguin les urnes al carrer el 9-N

Un miler d'estudiants es manifesten a Barcelona. 'Activem la democràcia' és la pancarta que encapçala la protesta, que posa fi a dos dies de vaga dels estudiants universitaris i de secundària

Un miler d'estudiants es manifesten a Barcelona per reclamar als partits favorables a la consulta que el 9-N treguin les urnes al carrer.
La mobilització ha començat a la plaça Universitat, on s'han reunit estudiants d'arreu de Catalunya i es preveu que finalitzi a la plaça Sant Jaume. 'Activem la democràcia' és la pancarta que encapçala la protesta, que posa fi a dos dies de vaga dels estudiants universitaris i de secundària.
Per mostrar el seu rebuig a la decisió del Tribunal Constitucional, alguns estudiants s'han tapat la cara amb unes caretes que els tapen la boca.
"Cap tribunal ens tallarà les ales" o "si el tribunal prohibeix, el poble decideix" són algunes de les consignes que criden els estudiants, que s'han aturat al carrer Pelai per cantar 'Els segadors'.
Quan han arribat a l'altura de la seu de la Policia Nacional al carrer Via Laietana alguns han escridassat al fort dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra –set furgonetes d'antiavalots–. Alguns estudiants han fet un cordó per evitar enfrontaments.
Els estudiants s'han anat sumant a la manifestació a mesura que anava avançant fins a arribar a concentrar-se a la plaça Sant Jaume prop de 2.000 persones.
"Per nosaltres no hi ha un altre marc en el qual votar", ha explicat un dels portaveus de la plataforma organitzadora Estudiants 9-N, Oriol Recasens. 
Tal com va demanar la plataforma, no hi ha hagut incidents importants en les dues jornades de vaga. Els sindicats xifren el seguiment en un 70% a les universitats. Als instituts ha estat més "irregular", tot i que aquest dimecres la mobilització ha tingut més incidència que ahir. S'hi han sumat estudiants de secundària de Celrà, Manresa, Igualada o del Maresme.
Els estudiants no descarten convocar més mobilitzacions. "Dependrà dels passos polítics i del que faci la societat", ha detallat una altra de les portaveus de la plataforma, Mercè Amich.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada