dimecres, 8 d’octubre del 2014

El Japó troba Trovit


VENDA D'UNA PUNTCOM

El Japó troba Trovit

L'empresa nipona Next adquireix el portal d'anuncis classificats amb seu a Barcelona per 80 milions d'euros La firma catalana està present a 40 països i dóna feina a 85 persones

JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA
Dimecres, 8 d'octubre del 2014
Unió 8 Ecenarro (primer per la dreta, al davant), amb el seu equip.
Catalunya sempre ha estat terra atractiva per a les multinacionals japoneses. Sharp, Sony, Panasonic o Yamaha van produir béns i van crear indústria mentre els costos locals ho van permetre. Ara, en plena societat de la informació, altres multinacionals nipones s'han fixat en un altre tipus d'empreses catalanes: les que creen tecnologies punteres. L'últim cas és el de la companyia japonesa de portals d'anuncis classificats Next, que va anunciar ahir l'adquisició de Trovit, un buscador on line d'anuncis de diversos sectors amb seu a Barcelona.
«La nostra decisió d'adquirir Trovit es basa en la nostra conclusió que comptar amb Trovit com a filial permetrà a Next la creació d'una plataforma massiva d'informació immobiliària i estil de vida a tot el món», va indicar la companyia japonesa en un comunicat remès a la borsa de Tòquio, on cotitza. L'empresa, que és propietària del portal immobiliari més gran del Japó (Home's), espera completar la compra a finals del mes de novembre vinent, i pagarà pel 100% de l'empresa catalana 80 milions d'euros. Fonts de Trovit van descartar fer qualsevol comentari sobre l'operació.
Creada l'any 2006 per l'emprenedor basc Iñaki Ecenarro (fundador de Weblogs SL i que va treballar després al Grupo Intercom), Trovit és un buscador d'anuncis classificats dels sectors immobiliari, motor, ocupació, productes, allotjaments vacacionals i ofertes. Va començar amb webs a Espanya i el Regne Unit, i ha anat ampliant la seva presència fins a completar la seva activitat a 40 països de tot el món, amb especial força a Europa i Sud-amèrica. La firma, que des del 2011 està situada entre les 50 millors empreses per treballar a Espanya (la llista Great Place To Work), dóna feina a 85 persones. «Aquesta compra ens aportarà la seva experiència en l'operativa a baix cost de llocs webs informatius a tot el món, així com 20.000 acords de provisió de continguts d'uns 40 països, més de 86 milions d'anuncis de propietats i una base de 47 milions de visitants únics mensuals», va afegir Next. Trovit va facturar 17,56 milions en el seu exercici fiscal 2013 (el 20,2% més que el 2012), amb un benefici net de 4,2 milions (el 6,4% menys).
La compra de Trovit no és la primera d'una companyia catalana per part d'una de japonesa. El 2012, el considerat com l'Amazon japonès, Rakuten, va adquirir el videoclub on line fundat per Jacinto Roca Wuaki.tv, que ha obert recentment al Regne Unit i França i que aviat iniciarà els seus serveis a Alemanya i Itàlia. Rakuten, a més a més, posseeix el 16% de les accions de Next.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada