dimarts, 14 d’octubre del 2014

La Gran Bretanya obre el primer servei de predicció meteorològica espacial

Dimarts  14.10.2014  06:00

La Gran Bretanya obre el primer servei de predicció meteorològica espacial

És un nou departament del Met Office encarregat de controlar en tot moment l'activitat solar i preveure'n els efectes a l'atmosfera terrestre

VilawebDes de la setmana passada el servei meteorològic britànic, el Met Office, disposa d'un nou departament de seguiment del temps que fa… a l'espai. El Centre de Predicció Meteorològica Espacial s'ha obert a Exeter (Anglaterra) i té per objectiu de seguir l'oratge de l'espai en tot moment. 'El Met Office Space Weather Centre no sols ens ajudarà a prevenir l'impacte del temps espacial (erupcions solars, tempestes geomagnètiques…), sinó que se'n beneficiaran les empreses britàniques relacionades amb la indústria de l'espai i l'economia en general', segons el ministre Greg Clark.
El centre és finançat pel govern del Regne Unit i hi treballen tant experts britànics com nord-americans, arran d'un acord de col·laboració anunciat per David Cameron i Barack Obama el 2011.
Els camps magnètics, les radiacions, les partícules i la matèria expulsats del Sol poden afectar l'alta atmosfera terrestre i el nostre camp magnètic, i produir múltiples efectes com ara interrupcions en les comunicacions de ràdio, GPS i les xarxes elèctriques, a més de causar danys a naus espacials i satèl·lits.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada