A França estan escandalitzats amb el possible retorn de Manuel Valls a la política francòfona. Després del fracàs a l'ajuntament de Barcelona on tan sols li queda la plaça de regidor independent, ara comença a obrir noves portes i al diari 'Le Monde' ja va avançar divendres passat en una entrevista que vol "continuar sent útil" per França.

🔴 Alerte rouge : Manuel Valls veut encore être "utile" à la France ! 😬 https://www.marianne.net/politique/alerte-rouge-manuel-valls-veut-encore-etre-utile-la-france?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1583491868 
Qui va ser primer ministre, ara ha de veure com aquell socialisme que va intentar liderar sense èxit li gira la cara. A la Catalunya Nord, els seus màxims dirigents, com la primera tinent de Perpinyà Anabelle Brunet, ha assegurat que "li importa un rave l'opinió de Valls" i demana que pari de donar lliçons a tothom. Ara, el setmanari d'esquerres Marianne també li gira l'esquena: "Alerta Vermella! Valls encara vol ser útil per França".
Marianne li recorda tot el que ha dit al llarg dels darrers anys i posa de relleu les seves contradiccions: "Mentre que el setembre del 2018 va dir que es quedaria a Barcelona, ara diu que vol tornar". I li recorden el fracàs com a diputat d'Essonne i la conquesta de l'alcaldia barcelonina. Una altra cosa que li retreuen és la insistència de Valls amb "una naturalesa desinteressada aparent" per tornar a França quan conclouen que és tot el contrari. I defineixen de "genuflexions" el que està fent amb el president Emmanuel Macron per caure-li en gràcia.