divendres, 14 de novembre del 2014

Els problemes del robot Philae: està esgotant les bateries i la missió al cometa perilla

Els problemes del robot Philae: està esgotant les bateries i la missió al cometa perilla

El mòdul enviat per la sonda Rosetta no pot generar energia perquè rep poques hores de llum solar i els científics treballen per aconseguir que pugui continuar enviant informació


El mòdul Philae, que va aconseguir l'èxit de trepitjar per primer cop un cometa, rep poques hores de llum solar per carregar els seus panells amb energia suficient per continuar en els pròxims dies les proves científiques que tenia programades, tal com ha informat l'Agència Espacial Europea (ESA). El Philae, que manté sense problemes la comunicació amb la seva nau mare Rosetta en les hores que aquesta té visibilitat, ja ha enviat les primeres imatges del cometa 67/P Txuryumov-Gerasimenko, realitzades després de l'aterratge al cometa.
De moment, l'ESA desconeix la posició exacta del Philae però preveu que la càmera d'alta resolució que té la nau Rosetta ho pugui descobrir en les pròximes hores. L'ESA esperava que el Philae tingués entre 6 i 7 hores de llum solar al dia però només en rep una hora i mitja, tal com ha confirmat el cap del departament d'Enginyeria de Sistemes de Terra de l'agència europea, Joan Miró.
El mòdul, recolzat en la superfície amb dues de les seves potes i amb la tercera en l'aire, porta una bateria que li dóna autonomia energètica fins a dos dies, i després el que li queda de vida depèn dels panells solars. Es troba estable després d'un complex i històric aterratge sobre el cometa 67/P Txuryumov-Gerasimenko, on fa olor de ou podrit, estable, ametlles amargues i alcohol per la combinació de gasos que emet. La superfície del cometa és fosca, seca i plena de pols i conté una química complexa.
El Philae va aterrar sobre el cometa i després va rebotar perquè no va poder activar els arpons, a causa de la falta de gravetat, que en el cometa és 100.000 vegades menor que a la Terra. Després de tocar la superfície del cometa, el mòdul va botar un quilòmetre de distància en un espai d'una hora i cinquanta minuts, després va tornar a tocar la superfície i va rebotar uns centímetres durant un interval de set minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada