dimarts, 4 de novembre del 2014

Els advocats del Govern carreguen contra la judicialització del 9-N

Els advocats del Govern carreguen contra la judicialització del 9-N

Duresa dialèctica i argumental en el recurs presentat per la Generalitat davant el TC

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Palau de la Generalitat | ND 03/11/2014 a les 20:55h
 

Aquesta tarda, el conseller de Presidència, Francesc Homs, ha anunciat la interposició d’un recurs amb el que el Govern demana al Tribunal Constitucional que no admeti la impugnació de l’Estat al procés participatiu del 9-N. Un recurs de vint planes amb una duresa argumental gairebé inèdita contra les al·legacions de l’Estat al nou 9-N amb el que critica sense embuts que el govern espanyol “judicialitza” el procés català i “obvia donar resposta política”.

Signat per tres espases del Gabinet Jurídic de la Generalitat com ara Xavier Castillo, Roser Revilla i Ramon Riu, l’escrit repassa amb vint planes la història de la demanda catalana i com l’aparell de l’Estat ha intentat aturar l’aspiració de la societat catalana per ser consultada sobre el seu futur polític.

Més enllà d’insistir en l’errada processal que haurien comès els advocats de l’Estat en recórrer el procés participatiu per un camí judicial equivocat, els lletrats de la Generalitat focalitzen  la seva defensa en l’abús de dret. En aquest sentit al·leguen situacions i circumstàncies tan contundents com  “l’ús improcedent i clarament desproporcionat” que fa l’Estat que “manifesta desviació de poder” que “danya les llibertats ideològica i d’expressió dels ciutadans catalans”.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada