dimarts, 4 de novembre del 2014

Brussel·les rebaixa l'optimisme de Rajoy sobre l'economia espanyola

Brussel·les rebaixa l'optimisme de Rajoy sobre l'economia espanyola

La Comissió Europea preveu un creixement de l'1,7% el 2015 i que l'atur se situï al 22,2% el 2016

Brussel·les rebaixa l'eufòria del govern espanyol. Segons les noves previsions que ha fet públiques aquest dimarts, l'economia espanyola creixerà un 1,7% del producte interior brut (PIB) l'any que ve. La xifra suposa una rebaixa de quatre dècimes respecte a les previsions que havia fet a la primavera la Comissió Europea i és també una dada més pessimista que la del govern de Mariano Rajoy. Madrid preveu un 2% de creixement del PIB pel 2015.
En canvi, Brussel·les millora una dècima la previsió de creixement per aquest any (1,2%) fins a situar-la gairebé al mateix nivell de la previsió del govern espanyol (1,3%). Pel 2016, Brussel·les preveu que l'economia espanyola consolidi la recuperació amb un creixement que arribarà al 2,2% del PIB.
Atur i dèficit, a la baixa
L'atur continuarà a un nivell molt elevat en els propers dos anys però Brussel·les confirma la tendència a la baixa. Per aquest any, la Comissió preveu que l'atur se situï en el 24,8%, mentre que pel 2015 baixarà fins al 23,5% i al 22,2% el 2016. Tot i la reducció progressiva, Espanya tindrà la taxa d'atur més elevada de tota la Unió Europea -fins i tot superarà la grega- el 2016.
Segons els càlculs de Brussel·les, el dèficit públic espanyol també anirà disminuint progressivament fins a situar-se el 2016 en el 3,9%, encara per sobre de la xifra pactada amb la Comissió Europea. La tendència, però, és clarament a la baixa, sobretot gràcies a que l'economia espanyola creixerà en els propers anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada