divendres, 26 de gener del 2018

Morella celebra les Jornades de la Trufa amb regust de novel·la negra

Morella celebra les Jornades de la Trufa amb regust de novel·la negra

El municipi prepara dos mesos d’activitats relacionades amb la trufa negra i un cap de setmana literari amb convidats com ara Carlos Zanón i Victoria González
































La trufa negra és un fong escàs i preuat que es fa servir en la cuina més exquisida. Els Ports és una de les comarques més productores de trufa del país i per això a Morella, la capital, se celebren les Jornades de la Trufa. Des d’avui fins a l’11 de març, s’hi faran tot d’activitats entorn d’aquest diamant negre de la gastronomia. Hi haurà degustacions, show-cookings i tres dies del festival Morella Negra com la Trufa.

El festival es farà del 23 al 25 de febrer. Serà un cap de setmana gastro-literari amb quatre taules literàries que serviran de punt de trobada entre escriptors i seguidors del gènere. Després de cada col·loqui, es podran degustar pinxos negres i vins de la IGP Castelló, mentre els autors signen llibres.
Les jornades s’inauguraran divendres 23 a les 20.30 a la sala de degustació gastro-literària Segio Beser. Tot seguit hi haurà una sessió de ‘poesia canalla’. L’endemà vindrà el plat fort, amb dues taules: ‘La Màfia Russa’, amb l’assistència de Carlos Quílez, Rafa Melero i Pere Cervantes, i ‘Negres i criminals’, amb Víctor del Árbol i Rosa Ribas.
Entre taula i taula es lliurarà el premi Tuber Melanosporum (nom científic de la trufa negra) a la millor novel·la negra publicada durant el curs 2016-2017 per un escriptor novell.
Diumenge es tancarà el festival amb ‘Lletres negres valencianes’, un repàs de la literatura a càrrec de Ferran Torrent i Martí Domínguez, i ‘Investigadors mítics que tornen’, amb Josep Martí Gómez, Paco Camarasa, Carlos Zanón i Victoria González. Tot i això, hom podrà continuar gaudint de la festa de la trufa durant tres setmanes.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada