diumenge, 1 de novembre del 2015

'Gran Carbassa' ja s'allunya de la Terra després de la visita sorpresa

esdeveniment espacial

'Gran Carbassa' ja s'allunya de la Terra després de la visita sorpresa

La màxima aproximació va tenir lloc a les 17.01, en l'horari de Greenwich

Edició Impresa

1 novembre 2015
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Diumenge, 1 de novembre del 2015
La Gran Carbassa, amb forma de calavera, en una imatge captada per la NASA.

L'asteroide 2015 TB145, més conegut aquests dies pel seu sobrenom, Gran Carbassa, perquè ha fet la seva aparició a l'espai per sorpresa durant la celebració de Halloween, va arribar a les cinc de la tarda i un minut, segons l'horari de Greenwich, a la seva màxima proximitat a la Terra. Després, ja va començar a allunyar-se sense que hagi causat la més mínima pertorbació, tret d'un estat de sobreexcitació en part de la comunitat científica.
«És a prop, molt a prop. Sembla una calavera fent voltes. És com el cap gegant d'un ós blanc». Així va relatar el científic Bob Berman l'esdeveniment a través d'un dels canals especialitzats d'internet, Slooh, en col·laboració amb la NASA. «El perill que mai va existir ja se n'ha anat», va prosseguir Berman després que el meteorit passés a una distància una mica superior a la de l'òrbita de la Lluna.
FINS AL 2027 / No va ser fins al 10 d'octubre que els astrònoms van descobrir aquest cos celeste a l'espai. Va ser tota una sorpresa, perquè aquest tipus de grans blocs de pedra (Gran Carbassa tenia la mida de quatre camps de futbol) són objecte d'un rigorós seguiment. Per exemple, fins l'any 2027 no està previst que un meteorit s'acosti tant a la Terra. Llavors, quan succeeixi, ho farà aproximadament a la mateixa distància que separa la Lluna de la ­Terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada