diumenge, 11 de març del 2018

«La noche de Halloween» celebrarà els seus 40 anys al Festival de Sitges 2018




Cinema

«La noche de Halloween» celebrarà els seus 40 anys al Festival de Sitges 2018

El certamen retrà homenatge al popular film dirigit per John Carpenter, pioner del gènere "slasher"

| 09/03/2018 a les 12:14h
Un fotograma de la terrorífica saga «Halloween», iniciada magistralment per John Carpenter
La 51a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 5 al 14 d'octubre, commemorarà l'estrena de La noche de Halloween, l'any 1978. Quaranta anys després, la popular pel·lícula dirigida per John Carpenter ha esdevingut una icona fundacional del subgènere conegut com a slasher.

El gènere de l'slasher va dominar el cinema de terror des de finals dels anys 70 i durant tota la dècada dels 80– va establir unes regles i va certificar el protagonisme actiu i passiu dels adolescents en el gènere, mitificant personatges com Michael Myers o Jason Vorhees, a través d’una sèrie de productes de baix pressupost i gran rendiment comercial tant en les grans pantalles com en l’incipient negoci del lloguer de pel·lícules VHS.


Moltes d’aquelles pel·lícules, en el seu moment poc o gens apreciades per la crítica, s’han anat convertint en títols de culte i la seva revisió es va produir gràcies a l’èxit de la saga Scream, creada per Wes Craven i que, al seu torn, va generar una nova onada d’slashers que, en molts casos, van ser remakes o seqüeles dels grans èxits dels vuitanta. Sitges recuperarà en una retrospectiva alguns dels millors títols del gènere.


(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada