El batlle de Reus, Carles Pellicer, i sis regidors estaven citats a declarar aquest matí al jutjat d’instrucció número 2 de la ciutat. La policia espanyola els va denunciar per ‘incitació a l’odi’ per haver signat un manifest en contra de la violència policíaca. Pellicer (PDECat), Montserrat Vilella (PDECat), Noemí Llauradó (ERC) i Jordi Cervera (Ara Reus) només han respost a les preguntes dels seus advocats. ‘Signar un manifest a favor de la convivència no pot ser un delicte’, ha declarat el batlle davant dels mitjans.
Pellicer ha afirmat que ‘no som persones d’odi, però som govern i el missatge que hem de donar és de tranquil·litat.’ El batlle ha defensat que l’actuació de l’ajuntament sempre ha estat marcada per fer compatible ‘l’exercici dels drets i llibertats de la ciutadania amb la pau, la convivència i el civisme.’
La declaració de Mariona Quadrada, regidora de la CUP, s’ha suspès perquè la seva advocada tenia un altre assenyalament. Marta Llorens i Oriol Ciurana, també de la CUP, no han comparegut al jutjat.
Una concentració de 200 persones ha donat suport als investigats que han anat a declarar. També hi havia una manifestació d’unes cinquanta persones amb banderes espanyoles que han increpat el batlle.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]