diumenge, 24 de setembre del 2017

Estibadors d'arreu del món s'ajunten contra el govern espanyol per Catalunya

Referéndum


Estibadors d'arreu del món s'ajunten contra el govern espanyol per Catalunya

El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Diumenge, 24 de setembre de 2017

       
port barcelona grues estibadors vaga acn

Estibadors a nivell internacional s'han posicionat al costat dels catalans després que els treballadors portuaris del Port de Barcelona anunciessin el passat dijous que no abastiran els vaixells enviats pel Ministeri de l'Interior, tot en ple conflicte entre els governs català i espanyol pel referèndum de l'1 d'octubre.
El Consell Internacional d'Estibadors ha assegurat que posarà a disposició dels catalans l'estructura internacional que necessitin per donar suport a les accions que duguin a terme contra els vaixells enviats pel govern espanyol presents al Port de Barcelona. Així ho han fet saber a través d'un comunicat de premsa, en el qual mostren el seu rebuig pels esdeveniments de les darreres jornades a Catalunya.
L'organització pren aquesta decisió després d'una "suspensió de facto de l'autogovern a Catalunya, les detencions i escorcolls de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a seus governamentals catalanes i la retenció per part de l'Administració de l'Estat dels comptes de la Generalitat".

El conflicte dels estibadors

"Els estibadors de Barcelona decidim en assemblea no donar suport als vaixells de la repressió". Això és el que es va extreure de l'assemblea dels estibadors barcelonins que va tenir lloc el passat dijous.
Aquesta decisió comprometia la solució plantejada pel govern de Mariano Rajoy, que havia decidit atracar al port una nau comercial, propietat d'una naviliera italiana, entre 15 i 20 dies i fer servir les seves instal·lacions com a residència per als agents en un nombre que es podria situar al voltant de 600.

El vídeo de Guardiola: "Això va de democràcia

Referéndum


El vídeo de Guardiola: "Això va de democràcia"

El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dissabte, 23 de setembre de 2017
           

       
Pep Guardiola presentacio autobiografia Cruyff EFE


"Això no va d'independència, va de democràcia". Així és com comença el nou anunci de campanya pel referèndum de l'1 d'octubre de l'Assemblea Nacional Catalana protagonitzat per Pep Guardiola.

"Les necessitats del segle XX són diferents de les del segle XXI, els anhels i els desitjos de la gent han canviat, i això ho decideix el poble", explica l'expresident del Barça en aquest vídeo, i afegeix que tot i no arribar a un acord i seguir dialogant, mai no es poden obviar els drets i les llibertats jurídiques de les persones.
Finalment, Pep Guardiola demana que "tota persona i institució tinguin tot el dret d'exercir la seva llibertat".
El passat mes de juny, va ser l'encarregat de llegir el manifest de l'acte unitari a favor de la independència que es va celebrar davant la font de Montjuïc, fet que li va comportar moltes crítiques de seguidors que creien que l'entrenador no s'hauria de pronunciar sobre el procés.

Pep Guardiola campanya ANC

Tota la feina que tindrà Santamaría si vol censurar les webs del referèndum que s’han clonat

CIÈNCIA I TECNOLOGIA > INTERNET

Tota la feina que tindrà Santamaría si vol censurar les webs del referèndum que s’han clonat


Més complicat, o impossible, segons que diuen des de Pirates.org, és tancar webs que s'han clonat i que s'han emmagatzemat a través d'IPFS



‘Seran flor dia’. Això és el que diu la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre les rèpliques de la web del referèndum que han aparegut de manera repetida d’ençà que ahir, un jutge, va ordenar el seu tancament. Ara, si algú intenta d’entrar a la web referendum.cat, s’hi trobarà un missatge com aquest en el que s’especifica que el domini ha estat intervingut i es troba a disposició de l’autoritat judicial. I a continuació, l’escut de la guàrdia Civil, que és la policia judicial que ha fet l’actuació.

La web s’ha deixat de veure perquè l’empresa CDMon –que gestiona el domini–, la va tancar per ordre judicial, però pocs minuts després de l’actuació, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar dos nous dominis de la web del referèndum, ref1oct.cat i ref1oct.eu. És previst que aquests, tard o d’hora, també siguin censurats.
Més complicat, o impossible, segons que diuen des de Pirates.org,  és tancar webs que s’han clonat i que s’han emmagatzemat a través d’IPFS. Aquest sistema permet de guardar fitxers i pàgines web sense un servidor central. La xarxa IPFS està formada per nodes, ordinadors individuals. Com que no hi ha servidor central ni tampoc hi ha un únic punt d’accés, això fa que la xarxa IPFS sigui incensurable.
Utilitzant mètodes com aquest, s’han creat dominis com els següents. Alguns de ben curiosos.
www.referendum.party
www.referendum.ninja
www.referendum.pirata.cat— www.ref1oct.euwww.ref1oct.cat— www.ref1oct.mlwww.referendum.pau.fm
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

L’Alguer crea una assemblea de solidaritat amb Catalunya a favor del referèndum

MÓN > L'ALGUER-SARDENYA

L’Alguer crea una assemblea de solidaritat amb Catalunya a favor del referèndum


Condemna de l'actitud repressiva del govern espanyol i que demana una 'solució política i democràtica del conflicte que permeti als catalans de decidir lliurement'



Acte de constitució de l'assemblea de solidaritat amb Catalunya a l'Alguer. Foto: Marco Rubio
Les mostres de solidaritat amb el dret de decidir de Catalunya i contra la repressió de les institucions espanyoles han arribat d’arreu del país. L’últim indret a sumar-s’hi ha estat l’Alguer, que ahir va constituir una assemblea solidària amb Catalunya en suport del ‘referèndum i d’un procés democràtic’.
En l’acte de constitució de l’assemblea, s’ha llegit un manifest de condemna de l’actitud repressiva del govern espanyol, que demana una ‘solució política i democràtica del conflicte que permeti als catalans de decidir lliurement’. Vegeu-ne el vídeo i algunes imatges, de Marco Mura, de l’acte de creació de l’assemblea.


En el manifest, l’assemblea, que compta amb la ‘màxima representativitat i unitat’ de l’Alguer, ha condemnat la detenció d’alts càrrecs del govern en el cop d’estat contra la Generalitat, fet que ha qualificat de ‘gravíssim’. També  ha condemnat l’entrada de membres de la Guàrdia Civil a mitjans de comunicació, la suspensió d’actes a favor del referèndum, la identificació, per part de la policia espanyola, d’activistes a favor del ‘sí’ i el segrest de material electoral.
L’assemblea és oberta a tota la ciutadania, els partits polítics i les entitats de la ciutat, i compta amb el suport del síndic, Mario Bruno. El delegat del govern a l’Alguer, Joan-Elies Adell Pitarch, ha estat present en l’acte de constitució de l’assemblea.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

diumenge, 17 de setembre del 2017

Puigdemont i Romeva, protagonistes dels dos principals dominicals de França i Alemanya


Malgrat la repressió de les autoritats espanyoles i els intents de censurar tota aquella informació relativa al referèndum, el procés català i el camí del país cap a l’1-O cada tenen més presència a la premsa internacional. Avui ha estat el torn del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del conseller d’Exteriors, Raül Romeva, que han estat protagonistes de les revistes dominicals de Le Figaro i del Frankfurter Allgemeine.
Le Figaro, el diari estatal francès més antic que encara està en distribució i una de les capçaleres de referència, juntament amb Le Monde, dedica l’obertura del dominical a Puigdemont. En un article en profunditat, el rotatiu presenta el president com el ‘pare del país’ que pot sortir de la votació del primer d’octubre. Vegeu a continuació una piulada en què un usuari es fa ressò de l’article del dominical -que no té versió digital- sobre el president Puigdemont:

Mostra la imatge al Twitter
Puigdemont, "Père de la nation", abriendo Le Figaro Magazine, la revista dominical de mayor Circulación en Francia

Le Figaro constantment informa sobre l’actual situació política a Catalunya. L’últim article que es pot trobar al’edició digital del rotatiu francès és el que fa referència a l’acte de presentació de la campanya del referèndum que va tenir lloc dijous a la nit al Tarraco Arena, de Tarragona.
L’altre protagonista d’un altre dominical europeu de referència és el conseller Romeva, a qui Frankfurter Allgemeine, el diari més antic d’Alemanya i capçalera de prestigi, ha dedicat un article en profunditat titulat ‘Fes-ho com Messi’. El conseller d’Exteriors explica el camí cap a l’1-O i les traves de l’estat espanyol, i assegura que ‘amb Catalunya, el govern espanyol s’hi juga la democràcia’. El Departament d’Exteriors se n’ha fet ressò amb una piulada en què ha afegit la fotografia de l’article del dominical que no té versió digital. Vegeu-ne el tuit:
Mostra la imatge al Twitter
📰 [ALEMANYA] 'Amb Catalunya, el govern d'Espanya s'hi juga la democràcia' @raulromeva a la revista setmanal de l'influent @faznet 👇
A més, el diari francès de referència Le Monde va publicar ahir una entrevista a la batllessa de Barcelona, Ada Colau, en que assegura que el referèndum és una ‘demanda legítima de la ciutadania’ i  insta els catalans a participar-hi.
[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]





Ple a vessar l'acte de Madrid a favor de l'1-O

En directe

Ple a vessar l'acte de Madrid a favor de l'1-O

J.Palmer, L.Bou, A.Solé, A.M. Piqué, G.NavalesBarcelona
Diumenge, 17 de setembre de 2017


A                       
ponents acte madrid referendum

13:33

Finalitza l'acte de Madrid a favor de l'1-O


13:28

El públic mostra estelades durant el cant de "L'Estaca" a Madrid

estelada Madrid - @AmonRa
13:24

El públic en Madrid canta "L'Estaca" de Lluís Llach

13:22

El públic canta: "No hi ha dos sense tres, República una altra vegada!"

13:21

El públic canta: "On són les paperetes?! Les paperetes on són?!"

13:20

Els ponents atendran també als mitjans a peu de carrer

13:19

Els assistents a l'acte a Madrid criden 'dret a decidir!'

13:14

Finalitzen les intervencions en l'acte a Madrid de suport al Referèndum

13:12

Cuixart: "Madrilenys, Catalunya us vol, no passaran!"

13:11

Cuixart: "Els tribunals es van crear per defensar el poble, no per atacar-lo"

13:10

Cuixart: "El que estem fent a Catalunya és actuar en legítima defensa"

13:10

Cuixart: "Davant de la seva prohibició, la nostra determinació. Això ja no ho para ningú"

13:09

Jordi Cuixart, president d'Òmnium, inicia la seva intervenció

13:08

Estevez: "És més important que mai que els demòcrates continuem units i denunciem l'atropellament dels nostres drets"

13:06

Estevez: "Hi ha sentències del TC que s'escapen dels paràmetres de l'Estat de Dret"

13:04

Estevez: "Tots els ciutadans espanyols estan en risc de veure limitats els seus drets"

13:04

Estevez: "Estem amenaçats per aquest Estat castrawebs"

13:03

Natàlia Estevez, vicepresidenta de l'ANC: "Tots els ciutadans estem amenaçats incessantment per la deriva autoritària de l'Estat espanyol"

13:02

Reyes: "Votaré sí al referèndum perquè el meu poble, Andalusia, desperti"

13:01

Reyes: "Ho posarem tot de la nostra part perquè el dia 1 hi hagi urnes, i les protegirem"

12:58

Reyes: "Ens hem empassat moltíssim. Tant que és impossible continuar empassant"

12:57

Eduardo Reyes, president honorífic de Súmate i diputat de JxSí, inicia la seva intervenció

12:55

Tardà finalitza la seva va intervenció amb un "visca les repúbliques ibèriques"

12:54

Tardà: "L'oligarquia està contra el procés perquè ens portarà al debat sobre una Catalunya republicana"

12:53

Tardà: "Ningú de la meva generació no hauria pensat que arribaríem fins aquí"

12:52

Tardà: "Rajoy ha intentat imposar la unitat d'Espanya sense el consentiment dels catalans"

12:51

Tardà: "La resposta de l'Estat espanyol ha estat una resposta autoritària"

12:50

Tardà: "Tenim la joia més preuada: la majoria de catalans que volen votar"

12:47

Joan Tardà, diputat d'ERC en el Congrés, inicia la seva intervenció

12:46

Gibert: "Si guanyem, guanyarem tots. Si perdem, la vendeta no serà poca"

12:45

Gibert: "Estem parlant d'un dret col·lectiu i democràtic. No és un conflicte entre pobles"

12:44

Gilbert: "No és un procés de les elits. El procés ha posat les elits entre l'espasa i la paret"

12:42

Gilbert: "Tenim una ruptura imminent que ens durà a poder decidir-ho tot"

12:38

Gibert (CUP): "Un ministre es vanta de requisar cartells i els penja a twitter"

12:38

Núria Gibert (CUP): "Estem en un estat d'excepció encobert"

12:34

Crits de 'llibertat!' durant l'acte a Madrid

12:29

Alberto Arregui (IU): "Les escombres, els cubells i la cola s'han convertit en una arma de destrucció massiva"

12:27

Serra: "no volem deixar el PP que expliqui la història, i la nostra arma és la solidaritat amb el poble català"

12:25

Serra: "utilitzen les armes per judicialitzar contra el 80% de catalans que volen votar"

12:23

Serra: "El problema és el Partit Popular"

12:21

Serra (Podemos): "El PP està fent un gir autoritari"

12:20

Ple el Teatro Barrio de Madrid, amb 500 persones que segueixen l'acte per altaveu des del carrer

12:20

Parla Isabel Serra (Podemos): "Estem aquí no només per defensar el dret a decidir dels catalans, sinó la llibertat de reunió, expressió"

12:16

"Gràcies pel procés i per aquesta oportunitat de derrotar el neofranquisme"

12:16

Primeres intervencions des de Madrid: "És l'hora de la solidaritat, de la lluita i de l'hora de guanyar"

12:15

Portaveu de l'acte: "Davant un Estat demofòbic, Catalunya crea una via cap a la democràcia"

12:15

Parla la portaveu de la plataforma pel Dret a Decidir

12:13

Estelades onegen al barri madrileny de Lavapiés


12:09

El Teatro Barrio de Madrid es prepara per acollir les intervencions a favor del Referèndum

acte Madrid 1-O - Estefania Molina
12:05

Cartells de "democràcia quanta mentida!" en l'acte de Madrid

12:03

Cartells a favor del Sí al Referèndum copen Vilassar de Mar

Cartells Sí Referèndum Vilassar - David González
cartells Sí Referèndum Vilassar de Mar - David González
11:59

Primeres imatges de l'acte a Madrid a favor del Referèndum

11:58

L’acte a Madrid a favor del Referèndum, ple de gom a gom


11:05

La Guàrdia Civil requisa material electoral per a l'1-O a Montcada

La Guàrdia Civil ha requisat material electoral per a l'1-O a la localitat barcelonina de Montcada i Reixac.
10:46

Un segon home detingut en relació amb l'atac al metro de Londres

Un segon home ha estat detingut en relació amb l'explosió de divendres a l'estació de metro Parsons Green, al sud-oest de Londres, ha informat avui la Policia. Es tracta d'un jove de 21 anys, arrestat ahir a la nit sobre les 11.50 hora local a Hounslow, al sud-oest d'aquesta capital, va necessitar|precisar la unitat antiterrorista de la Policia de Londres.
10:29

La Sindicatura acredita ANC, Òmnium i sis entitats més per tenir espais de campanya

La Sindicatura Electoral de Catalunya ha acreditat l'ANC, Òmnium Cultural i sis entitats més perquè tinguin espais propis de difusió i publicitat a la campanya del referèndum.
10:03

La Sindicatura Electoral amplia el termini per constituir les meses després del vet de Correus

La Sindicatura Electoral de Catalunya ha acordat ampliar el termini per constituir les meses electorals del referèndum de l'1 d'octubre després que el Tribunal Constitucional (TC) instés a Correus a paralitzar qualsevol tramesa relacionada amb la consulta, entre ells les targetes censals i les comunicacions als membres de les taules.
09:23

La Fiscalia cita a declarar a Lloveras (AMI) com investigada

La Fiscalia Superior de Catalunya ha citat en qualitat d'investigada a l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, pel seu compromís amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya.
09:10

Joan Tardà, Lluís Llach i Isabel Serra, ponents en l'acte a Madrid sobre el referèndum

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà; el diputat de JxSí Lluís Llach o la diputada de Podemos en l'Assemblea de Madrid Isabel Serra seran alguns dels ponents que participaran en l'acte a favor de la consulta catalana que se celebrarà aquest diumenge al Teatre del Barri.
08:41

El grup Ebri Knight demana urnes a Tiana

El grup de folk-rock Ebri Knight va aprofitar el seu concert a la festa major de Tiana (Maresme) per reclamar a l'alcaldessa que cedís locals per celebrar el referéndum.

La policia local de Sitges irromp en un míting pel 'sí' i fotografia els assistents


Poli sitges


Una desena d’agents de la policia local de Sitges han acudit a la platja de Sant Sebastià, on se celebrava un míting pel 'sí', han fotografiat els assistents i han identificat els convocants. Els policies també han arrabassat el telèfon a un periodista de NacióDigital mentre cobria l'acte, segons informa el mateix diari.
Els fets han passat en acabar l'acte. Els agents s'han apropat al periodista i després de comminar-lo a mostrar la documentació i que deixés de gravar, un d'ells li ha arrencat per la força el mòbil, que ha seguit gravant mentre el tenia el policia. En adonar-se del que passava, el públic ha començat a xiular i a cridar fins que han tornat l'aparell al redactor.
El vídeo mostra el moment en què els agents prenen el telèfon al periodista: